11:44 AM Chiar trebuie să vă periați limba? |
Spălatul pe dinți pare o activitate simplă, nu? Dar există tot felul de lucruri de știut, cum ar fi dacă chiar trebuie să vă periați limba. Ea este plină de crăpături și crăpături. Asta înseamnă că bacteriile pot rămâne prinse acolo și, în timp, se dezvoltă o acumulare numită biofilm, care este format dintr-o grămadă de microorganisme. Din păcate, bacteriile de acolo sunt greu de ucis și nu pot fi îndepărtate folosind apă sau chiar o apă de gură. Răspunsul este să vă periați limba pentru a îndepărta pelicula care poate duce în cele din urmă la respirație urât mirositoare și nimeni nu vrea asta. Dacă vă lupți cu respirația urât mirositoare sau simțiți că peria nu este suficientă, o racletă pentru limbă vă poate ajuta. Data viitoare când vă spălați pe dinți și pe cale să treceți la următorul pas din rutina de dimineață, asigurați-vă că vă spălați și limba. În Bzi.ro se exprimă o părere contrară: Perierea limbii nu este sanatoasa. Periajul de două ori pe zi reduce riscul respirației urâte. Cele 700 de specii de bacterii din gură, în special de pe limba, au o reputație foarte proastă. Adesea sunt foarte des implicate în respirația rea. Cu toate acestea, au un rol benefic: ajută la digerare, produc vitamine și acopera limba, iar mucoasa orală reduce riscul de colonizare de bacteriile străine. Respirația urâtă se datorează în 90% din cazuri plăcii dentare. Bacteriile, rezultate în urma unui dezechilibru microbian, eliberează substanțe urat mirositoare și foarte lipicioase asupra cărora nu acționează spălăturile bucale. UFSBD recomandă spălarea dinților de două ori pe zi timp de două minute, folosind o periuță de dinți moale și o pastă de dinți cu fluor, perierea de la gingie spre dinte și apoi ața sau o perie interdentară seara.
În schimb răspunsul ChatGPT este următorul: „Perierea limbii poate fi o parte importantă a igienei orale, dar este important să se facă în mod corespunzător pentru a evita iritarea sau deteriorarea mucoasei bucale. Cu toate acestea, există anumite situații în care perierea limbii poate fi mai puțin sănătoasă sau poate avea efecte negative asupra sănătății. De exemplu, perierea excesivă sau prea agresivă a limbii poate duce la iritarea mucoasei bucale și poate agrava problemele preexistente, cum ar fi leziunile sau afecțiunile gingivale. De asemenea, utilizarea unei perii de dinți în loc de o perie special concepută pentru curățarea limbii poate fi dureroasă și poate duce la leziuni.
În plus, perierea limbii poate fi nesănătoasă dacă o persoană are o infecție orală sau o leziune activă pe limbă sau în gura. În astfel de cazuri, perierea poate irita sau răspândi infecția.În general, perierea limbii este considerată sănătoasă și utilă pentru prevenirea halenei neplăcute și a altor probleme ale cavității bucale. Cu toate acestea, este important să o faci cu atenție și să eviți să aplici prea multă presiune sau să folosești instrumente inadecvate. De asemenea, este important să consulți un medic dentist dacă observi semne de infecție sau leziuni în gura ta, pentru a primi tratament adecvat.
https://www.lifesavvy.com/author/sheasimmons/ https://www.lifesavvy.com/144049/do-you-really-have-to-brush-your-tongue/ https://www.bzi.ro/perierea-limbi-nu-este-sanatoasa-3794557
|
|
Total comentarii : 0 | |